Poker og Juss – Din Mening

Under her kan du komme med ditt synspunkt på poker og lovgivning. For å bidra i denne diskusjonene må du være medlem av pokersiden.no, dette er helt gratis og jo flere som blir med jo bedre blir siden for alle. Når du er logget inn vil du få muligheten til å leggee inn meningen din.

Vi åpner for poker og juss diskusjon

Nå har vi startet opp en ny under kategori her på pokersiden som skal dreie som om poker og juss. Vi har vært så heldige å få bruke artikkelen til Magnus Aarø, som tar for seg akkurat dette.

Denne tråden vil være en åpen tråd der dere kan komme med deres mening på dette punktet. Ønsker dere å komme med spørsmål om dette kan dere gjøre på linkene under (disse linkene er egentlig samme diskusjon). Så nå er ordet fritt. Hva mener dere om den norske stat og de sitt syn på poker?

Poker og Juss - Din Mening

Brukernes meninger

Syntes jeg har sett det samme under en konkurrerende side…. :-) Men god idè, bevares.

Generelt om skatt på poker… Jeg synes ikke det er noe problem å betale skatt på poker, om man tjener over 20000 kroner i måneden på poker bør dette regnes som en jobb synes jeg, å betale 28 % i skatt er da ikke mye. Om man derimot tar ut mindre beløper er det ikke noe problem. Uansett, at folk som tar ut 10 000 kroner i uken på poker ikke skal betale skatt blir for dumt synes jeg. Uansett, denne problemstillingen vil nok ikke nå andre enn dem som lever av poker, og når man først lever av poker er det såpass mye penger i det, at enten flytter de til Monaco, eller så kan de betale skatten og fortsatt ha mer enn nok til å kose seg lenge på resten av pengene.

Du må også tenke på at spillere betaler rake og diverse avgifter for transaksjoner. Og bør ban ikke få igjen på et evt tap? (som ved kjøp av aksjer)

Tror ikke staten bryr seg så mye om rake og avgifter du betaler for uttak. De vil nok ha sitt uansett. Men en annen ting er om de klarer å spore opp/finne ut hvor mye penger enn fyr tjener på poker når man bruker utenlandsk bankkonto. Staten er en jævel! Tenk dere om, lever dere av å spille, bør dere skatte av det som inntekt, enkelt og greit. Spiller man som om det var en hobby bør man skatte etter som om det var en hobby. Taper man når man spiller, bør man tenke på det som å gå på kino. Staten tar ikke penger, vi bruker penger, på ting vi trenger for å fungere som et samfunn, er vi ikke fornøyd stemmer vi på det partiet og de personenen vi vil. Slutt å oppfør dere som 7-åringer og betal skatten deres.

Poker er en spesiell ting å leve av, ihvertfall i vårt samfunn. Selv om en person et år har mer tjent enn 10 000 kr så er det ikke sikkert at han har gått veldig mye i pluss hvis man ser det over sikt. Det er derfor litt urettferdig å måtte begynne å betale når staten begynner å tjene penger på det…

Men la oss si at en person lever av å spille poker og ikke betale skatt. Som Henry sier så bruker staten penger på ting som vi trenger for å fungere som et samfunn. En del av skatten går ut på å forsikre deg om inntekter hvis du blir syk, påtar deg en skade eller forsikring av alderdommen. Betaler du ikke skatt så får du heller ikke disse forsikringene. Sånn sett kan det kanskje være litt kort tenkt å ikke betale skatt, hvis poker er din eneste inntekts kilde.