Poker – short handed play

De fleste spillere som har litt erfaring kommer gang på gang bortpå spillere som blir helt «gale» når det er få spillere rundt bordet. Spilleren better, raiser, reraiser – og dominerer spillet helt, mot spillere som er nybegynnere, uerfarene eller spillere som ikke skjønner seg på hans spill. Han raiser med feks. Q9off suited og du vil tenke, at han må spille som en idiot, men han vinner fremdeles og vinner bra. Så hva er da hemligheten?

Spill aggresivt!

Aggresjon er hemligheten i et shorthanded spill (5 eller mindre spillere). Alle shorthanded spillere må kunne klare å spille et solid aggresivt spill. Du kan spille bra med en tight stil på et fullt 10manns bord med å la de spillerene by for deg. Når spillet blir «shorthanded»(5 spillere eller mindre) må du kunne klare å skifte over til et mer aggresivt spill og bli med på hender du ikke hadde vurdert på et fullt 10mannsbord. Mestrer du ikke en slik spillestil vil du med stor sansynlighet bli et offer for en av spillerene rundt bordet som vil dra utnyttelse av dette. De vil da klare å kontolere alle budene til sin egen fordel.

Poker - short handed play

Risiko

Dette er ofte veldig dårlig informasjon til pokerspillere siden de da blir nødt til å forlate sitt trygge spill. Når du mestrer en aggresiv spillestil vil det kunne gi deg mer penger og mye spenning. Spillet medfører seg større risiko men med større risiko kommer større belønninger.

Strategi

Å mestre et aggresivt shorthanded spill (5 spillere eller mindre) må du kunne vite mer enn å bare raise mer iforrhold til et fullt 10manns bord. Det gjelder å vite når du sitter med den beste handa(og husk at i et shorthanded spill må du senke kravene på starthendene dine og dine krav til de kortene du har lyst til å satse på). Med slikt spill vil du lett kunne utnytte svake spillere som enda ikke har skjønt dette spillet. Igjennom ditt aggresive spill vil du – få spillere til å folde på feil tidspungt. Sansynligheten for å få et par på floppen (3 første kortene som blir dratt opp) i det hele tatt er kun ca. 1 pr. 3dje gang. Gode «shorthanded» spillere forstår dette og bruker dette til sin fordel mot spillere som enda ikke har skjønt det. Spill etter motspilleren og ikke deg selv!

Oddsene på din side

Gode «shorthanded»spillere er ikke født men trent opp. Ingen blir gode «shorthanded» spiller over natten. Det krever mye hardt arbeid og trening før du vil få oddsene på din side. Viktig at du tar till deg den informasjonen du kan rundt bordet og enda mer viktig er at du klarer å bruke den informasjonen du sitter med raskt. Du må kartlegge spillestiler mot de spillerene du spiller mot i kategoriene aggresivt, passivt, loose eller tight, (bare husk at vær kategori har flere under kategorier). Når du har klart å kartlegge spillerene må du kunne klare å spille mot de ulike spillerene ulikt, og dette er ikke lett. Du må hele tiden justere spillet ditt etter bordet og hvordan andre spillere forandrer seg. Med å mixe spillestilen din mot de ulike spillerene vil du gjøre det mye vanskeligere for motspillerene å lese deg.

Startfasen

Når jeg snakker om å raise med mindre bra kort så vil det kreve en del trening før dere klarer å forstå dette så jeg kan ikke be dere raise med Q9off suited osv uten å ha forståelse for dette spillet, og dine motspilleres spillestiler. Å vite når du skal raise, hvem hender du skal bli med på før flopp og når du skal kaste deg vil du lære deg med tiden. Trikset er å ikke undervurder din egen hand. Begynn og bett, rais og checkrais mer, selv når du ikke har noenting. Ikke ta dette for langt, spesielt i starten av læringsprosessen.

Tenk over dine feil

Med litt kunskap og erfaring så vet du hva jeg snakker om, hvis du ikke gjør det så er det også greit. Som jeg har skrevet tideligere så kreves det tid og trening for å bli en god spiller. Når jeg spiller «shorthanded» er det viktig for meg at jeg har en mening med hvordan jeg spiller hendene mine.

Når jeg er slått?

Et veldig viktig poeng er å vite så fort som mulig når du som spiller er utklasset av en annen. Du har da to muligheter. Den ene er å gå fra bordet med en gang. Den andre muligheten er å fortsette å spille. Hensikten med dette valget er å betale penger for å lære av en bedre spiller. Det er viktig at du klarer å motta informasjonen som du betaler for. Hvis du taper masse penger til en god spiller du ikke klarer å forstå, eller forstår at du ikke kommer til å klare å lese noen hint på spillerene er det ingen skam i å bytte bord.

Skaffe informasjon

Håper at denne artikkelen har hjulpet deg på veien til å bli en ekspert innenfor «short handed play». Du skal ikke bekymre deg hvis du fortsatt vill føle deg litt usikker i visse situasjoner. Ferdighetene som trengs i denne typen av poker spill vill komme. Du skal ikke være redd for å være litt tøff mot deg selv heller. Husk at du mest sannsynlig ikke vill bli den beste spilleren i verden, men det trenger du ikke bli for å tjene gode penger. Det er viktig å plukke opp mest mulig informasjon for å bedre sine ferdigheter, dette vil allerede hjelpe deg til å komme flere steg foran mange andre spillere.

Anbefaler disse stedene for «shorthanded play»